Coaching & Workshops

Why?
BE MTB is een community voor zowel beginnende als gevorderde rijder met al de tools, training en de coaching die jij nodig bent om te transformeren in de persoon die jij mag zijn.

Say yes

How ?
Het moment dat je door een switchback op snelheid naar beneden flowed is een ongelofelijk gevoel, we noemen dit ook wel ´the flow state of mind´ het ultieme geluksmoment. Je vergeet even alles en geniet puur van de trails. Dit is wat we na streven samen met jou.

What ?
Bij Be MTB doen we niet alleen aan een schema afwerken.(Je leert zelf) De door atleten, leefstijl coaches en voedingsspecialisten geteste methodiek. Hierin leren we je te focussen op 3 elementen Leefstijl, fiets skills en conditie. Dit passen we toe op een duurzaam, dienend en gebalanceerde leuke manier, met als doel jou te transformeren in de rijder die jij mag zijn.

Laura Turpijn en Rick Koekoek hebben samen met een team van leefstijl specialisten de handen ineen geslagen.  Bewezen leefstijl technieken, gecombineerd met PRO MTB-skills. Een uniek concept voor de totale fietser en leefstijl enthousiasteling.

Al tijdens onze topsportcarrières werden er al vele MTB-workhsops gegeven voor Sponsorenbedrijven en particulieren. Ditzelfde geldt voor de individuele trainingsbegeleiding. Het trainen met wattage meters en hartslagmeters en het analyseren van deze data doen we door middel van de Trainingpeaks tool. Een super professionele tool om progressie meetbaar te maken en structuur in jouw week aan te brengen.

  • Fysieke trainingen; Hoe voor te bereiden op een piek moment (kan een wedstrijd of etappe race zijn, maar ook een Alpentocht met je fiets buddys)
  • De balans houden tussen al je sociale verplichtingen, werk, gezin en trainen
  • De technische skills van het mountainbiken, fiets positie, bochten, lichaamshouding
  • Blessure preventie d.m.v krachttrainingen, mobiliteitsoefeningen bv Yoga, Jongleren ja ja we zijn creatief
  • Materiaal keuze
  • Voedingsadvies; wat eet en drink je onderweg en de kracht van nuchter trainen en zelfs Intermittent fasting.
  • Maar ook je lichaam leren kennen en fit en gezond te houden. Leren voelen welke prikkels jij nodig hebt om progressie te maken en waar winst te behalen is.
  • Maar de belangrijkste, door al deze aspecten lekkerder in je eigen lichaam en energie zitten en daardoor meer flowen op de trails

Door de samenwerking met Rick Koekoek (Bondscoach BMX freestyle) zijn we bezig gestandaardiseerde trainingsprogramma’s aan te bieden die je kan downloaden. Het doel is hiermee onze ervaringen op gebied van Lifestyle, skills en conditie te bundelen op 1 plek.

Door je aan te melden voor onze nieuwsbrief kun je op de hoogte blijven over toekomstige workshops, social rides en andere events. 

Voor wie is onze workshop?

https://youtu.be/IbROAk_s6cI
Heb je een trainingsvraag of wil je een workshop volgen? vul het contact formulier in en wij helpen je graag verder

Deel deze pagina